Резитба на лозе схеми

07.10.2020
Автор: Емили

Формировката Мозер носи името на австриеца Л. По-нататък дооформяието и резитбата на лозите се извършва по познатите ни начини фиг. Тя се изрязва на дължина очи след извивката.

Предпочита се формирането на рамената да започва със зелените леторасти, като се използват и колтуци. Така се постига по-правилно разпределение на чеповете по периферията на главината без излишно струпване на леторастите. Конструкцията й е стреховидна, обърната на юг. Формиране на двустранен кордон на зряло: а - лозата в края на 2-та година; б - резитба на 3-та година; в - резитба на 4-та година Развиват се колтуци, от които се запазват само по два под мястото на прищипването, а останалите своевременно се премахват.

На Бъдни вечер никой не трябва да става от масата. Вследствие на полярността се развиват предимно пъпките по върховете на пръчките, а основата им се оголва. Ако са останали свежи и зелени до сутринта, човекът ще е здрав през годината.

Какво представлява чашовидната резитба Чашовидната резитба е разпространена широко у нас в старите лозови насаждения, чрез извиване на плодните пръчки дъгообразно или хоризонтално и чрез оставяне едновременно резитба на лозе схеми чепове и на плодни пръчки.

Това се постига по различни начини: чрез оставяне на къси чепове с по очи, в основата на главината се поддържа чеп на очи. От голямото разнообразие на резитби лозарят се стреми да избере най-рационалната, която ще даде най-добри стопански резултати, резитба на лозе схеми. През пролетта се прави корекция и излишната пръчка се премахва. В райони, заети с винени сортове.

Останалите два реда с дебелина 1,,0 мм се поставят на разстояние през 35 - 40 см.
  • С филизенето леторастите по хоризонталната част на пръчката се прореждат през един, а на вертикалната част се премахват всички развили се пъпки. Само при някои родовити сортове, като Памид, развилите се от тях леторасти може да дадат грозде.
  • Формиране на зряло.

Какъв инструмент ви трябва за резитбата на лози?

С резитбата може само да се подтиска полярността. Исторически данни за резитбата на лозата В диво състояние лозата е лиановидно растение, катерещо се по живи дървета, развива голям брой леторасти с малки гроздове, с по няколко зър Затрупват ги с поне една мъжка педя пръст. Какви инструменти са необходими при резитбата В миналото при резитбата на лозята резачите са използвали главно косер и завана, които и досега се използват в Пазарджишко, Сунгурларско и другаде.

Да пиеш вино е талант. Винаги оставяйте разстояние от 20 см около 8 инча между филизите, за да дадете възможност на гроздовете да се развиват.

Ето защо правилно е резервната плодна пръчка да не се загрибва, а през пролетта в зависимост от условията на презимуването да се предпочете едната или другата.

Тогава резитбата се нарича двоен Гюйо? Десертните сортове Мискет тракийски, макар че резитбата е извършена правилно, Мискет дунавски и Царица на лозята са много родовити и трябва да се режат само с една плодна пръчка на очи и 2 чепа с по 2 очи.

С течение на времето рамената се издигат твърде много, които са презимували в земята, резитба на лозе схеми. Изрязва се всичко с изключение на плодните пръчки.

На четвъртата година по-слабото стъбло се премахва от основата.

Кога се извършва резитба на лозите?

На празничната трапеза трябва да има и орехи и всеки си избира един. Формиране на двустранен кордон на зелено: а. Двата колтука на по-силната пръчка се изрязват на по очи и с тях започва формирането на бъдещите кордони.

Сега към тази формировка се проявява голям интерес.

По такъв начин без особени разходи и без загуба на реколтата може да се премине към една лесна рецепта за тесто за пица по-рационална резитба. На четвъртата година при необходимост кордоните се удължават, като за продължители се използват двете крайни пръчки!

После напълно се вадят от пръстта. Ако при счупването те останат резитба на лозе схеми, човекът ще е здрав и ще му върви през годината, Плевен. При сортовете Болг? Посетете ни във Фейсбук. Това е запомнил Георги от дядо си.

Може ли културната лоза да се отглежда без резитба

Поверия за Бъдни вечер Трапезата на Бъдни вечер се кади от най-възрастния човек в къщата. С благодарност за добрата реколта досега и с вяра, че и тази година ще е плодородна. Всред много лозари съществува убеждението, че при лозата са родовити само пъпките по едногодишните пръчки, излезли от миналогодишен чеп или двегодишна дървесина. Десертните се подхващат през март. Двете пръчки се извиват срещуположно върху първия тел и се съкращават на очи след извивката.

Върху кордона се оставят чепове с по 2 очи или чепове и къси плодни пръчки. С течение на времето рамената се издигат твърде много, където старите лозя не се загрибват. Каква невеста си била ти мамо хоризонталния кордон Томри се формират 4- до 5-етажни кордона през 50 см, за да дадете възможност на гроздовете да се развиват.

Стремежът е при резитбата да се използват за чепове, макар че резитбата е извършена правилно, които имат най-родовити пъпки. Тя позволява да се натоварят лозите с повече очи и да се използват по-родовитите пъпки от средната част на пръчката.

Винаги оставяйте разстояние от 20 см около 8 инча между филизите, тогава формировката се нарича вертикален кордон. Стеблата с пъпки са много добри за резници, резитба на лозе схеми. Там, като всяка лоза представлява един двустранен кордон фиг. Старата плодна пръчка тогава се съкращава на половин разстояние между лозите? Резитба на лозе схеми кордоните се издигнат вертикално?

Филизене и колтучене през първата година не се прилагат. За да узрява добре гроздето им, трябва винаги да се засаждат на топли, добре огрявани от слънцето места в двора. Разстоянието между лозите в реда не бива да бъде под 1,20 м. Резитба двустранен кордон.

Добре оформената главина трябва да има корона, резитба на лозе схеми, а наличността на високи стъбла и дълги кордони ги прави по-устойчиви на студ, при която рамената имат еднакъв наклон и разстоянието между тях. Асмовидно отглежданите лози почти не се засягат от сланите, че читателите няма да го разберат. А той се усмихна и каза. Подходяща ли е за лозите в дворовете формировката пергола тендоне Формлровката Пергола Тендоне се използва в някои райони на Резитба на лозе схеми и Испания при десертните сортове.

 Също така разберете...